Search
Close this search box.

اسید سیتریک خشک چیست و چه کاربردهای دارد؟

اسید سیتریک چیست و چه کاربردهای دارد؟

اسید سیتریک خشک چیست ؟

اسید سیتریک خشـک (بی آب)، اسید آلی ضعیفی است که اکثـرا به عنوان افزودنـی طعم ترش در نوشیدنی‌ها و مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیشترین کاربرد این اسید در صنعت غذایی، آرایشی و دارویی است و برای تردی و تازگی استفاده می‌شود اما کاربرد اصلی آن به عنوان یک ماده اسیدی است. همچنین به صورت طبیعی در برخی از مرکبات همچون لیمو ترش نیز یافت می‌شود.

اسید سیتریک به دلیل شباهت ظاهری‌ به نمک خوراکی، معمولاً در بازارها و مواد غذایی به عنوان نمک ترش فروخته می‌شود.

هر زمان که به اسید قوی تر از سرکه نیاز داشتید که خوردن آن بی خطر باشد، می‌توانید از اسید سیتریک کمک بگیرید. اسید سیتریک در مرکبات فراوان‌تر است، اما تقریباً در تمام گیاهان و حیوانات نیز یافت می‌شود.

کاربرد های اسید سیتریک خشک:

کاربردهای دارویی

پودر اسید سیتریک خشک (بی آب)، می تواند طعم و مزه را به داروهای دارویی اضافه کند و طعم اجزای شیمیایی در داروها را پنهان کند. رایج‌ترین استفاده از پودر اسید سیتریک در ترکیب با بی‌کربنات‌ها برای ایجاد یک اثر جوشان و وزنده است.

مصارف خانگی و صنعتی اسید سیتریک

کاربردهای پودر اسید سیتریک در مصارف بهداشتی  به بسیاری از محصولات شوینده مانند صابون لباسشویی و شامپو و همچنین محصولات با قدرت صنعتی اضافه می‌‌شود تا PH قلیایی حفظ شود که به پاک کننده‌ها کمک می‌کند تا موثرتر عمل کنند. پودر اسید سیتریک به راحتی با پاک کننده‌ها شسته می‌شود، زیرا محلول در آب و زیست تخریب پذیر است.

کاربرد اسید سیتریک درمواد غذایی

اسید سیتریک یک ماده شیمیایی پرکاربرد در تولید مواد غذایی است و همچنین تقویت کننده طعم و نگهدارنده است. (به عنوان تثبیت کننده ویتامین C در محصولات غذایی استفاده می‌شود) حدودا 50%  از تولید اسید سیتریک در جهان به عنوان تقویت کننده طعم در نوشیدنی ها استفاده می‌شود و همانطورکه اسید سیتریک به صورت پودر ساخته و به غذاهای خشک مانند نمک های چاشنی، پودرهای طعم دهنده و تنقلات ترد افزوده می‌شود.

این ماده پرکاربرد همچنین به عنوان جایگزینی برای سرکه ،آب لیمو و … که در آن اسید خالص مورد نیاز است، استفاده می‌شود.

در تولید مربا و ژله برای کمک به کنترل سطح pH غذا استفاده می‌شود و همچنین به قوام و ماندگاری آن نیز کمک می‌کند.

پودر اسید سیتریک معمولاً به نوشابه‌های گازدار و غیر گازدار به عنوان طعم‌دهنده اضافه می‌شود که طعم ترش را به نوشیدنی اضافه می‌کند و به دلیل خواص ضد میکروبی آن در اینجا هم به عنوان نگهدارنده مورد استفاده قرار می‌گیرد. افزودن مقدار کمی اسید سیتریک به خمیر کیک یا بیسکوئیت، قدرت جوش شیرین را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، اسید سیتریک احساس خنکی دارد.

در محصولات پاک کننده

یکی از همه کاره ترین پاک کننده‌های طبیعی، اسید سیتریک است که روشی سازگار با محیط زیست برای تمیز کردن خانه شما نیز هست.

اما باید مراقب نحوه و مکان استفاده از آن باشید، زیرا این محصول برای برخی از انواع مواد مناسب نیست. همانطور که می‌دانید، اسید سیتریک ماده اسیدی است، کلسیم را حل می‌کند و توانایی خنثی‌سازی و دفع آلاینده‌های قلیایی را دارد. اسید سیتریک لکه‌ها از جمله کلسیم را در آب لوله کشی حل می‌کند. همچنین مواد جامد سفید صابون مانند را در حمام حل می‌کند.

مضرات اسید سیتریک خشک

باید توجه داشت که اسید سیتریک یک ماده اسیدی است و همانطور که می‌دانید اسید با قرار گرفتن در معرض طولانی مدت برای چشم‌ها و همچنین پوست تحریک کننده است، بنابراین هنگام استفاده ازاین محصول باید احتیاط کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب جدید

فرم ثبت سفارش

برای ثبت سفارش فرم زیر را پر کنید.