Search
Close this search box.

اسید سیتریک خشک برند لمون استار چیست؟

اسید سیتریک خشک برند لمون استار

اسید سیتریک خشک یا انهیدروز چیست و چه کاربردهایی دارد؟

 

اسید سیتریک، ماده ای بسیار پرکاربرد می باشد که به دو شکل کلی در بازار موجود و قابل عرضه می باشد:

 

1. اسید سیتریک آبدار (یک آبه – Monohydrate).

2. اسید سیتریک خشک (بدون آب – Anhydrous).

 

مشخصات فیزیکی و شیمیایی اسید سیتریک خشک:

فرمول شیمیایی: C6H8O7

شکل ظاهری: دانه‌های کریستالی و خشک / بی‌رنگ و بی‌بو

جرم مولکولی: 192.124 گرم بر مول

چگالی: 1.66 گرم بر سانتیمتر مربع

نقطه ذوب: 156 سانتی‌گراد

نقطه جوش: 310 سانتی‌گراد

 

اسید سیتریک خشک یا یا انهیدروز:

اسید سیتریک خشک بیشتر تنظیم کننده اسیدی و طعم دهنده، بوبری آروماتیک مطلوب و بهینه نگهدارنده براق کننده (روکش میوه های سردخانه ایی)

سیتریک اسید خشک یک ترکیب اسیدی از مرکبات به شمار می رود. به عنوان نقطه شروع در چرخه کربس، سیترات یک واسطه کلیدی در متابولیسم می باشد.

اسید سیتریک مجموعه ای از ترکیبات مسئول اکسیداسیون فیزیولوژیکی چربی ها، کربوهیدرات ها و پروتئین ها به دی اکسید کربن و آب می باشد.

عمدتا جهت گرفتن بافر سیترات جهت بازیابی آنتی ژن نمونه های بافتی مورد استفاده قرار می گیرد. محلول سیترات برای شکستن پیوندهای متقابل پروتئین ساخته شده است.

اسید سیتریک در تجزیه باکتری ها و افزایش ماندگاری محصولات غذایی مختلف مثل: گوشت، سبزیجات کنسرو شده، محصولات پخته شده، نوشیدنی ها و حتی انواع خاصی از پنیر بسیار مفید است.

همچنین می تواند طعم این غذاها را افزایش دهد.اسید سیتریک خشک متبلور از آب گرم محسوب می گردد.

 

اسید سیتریک خشک ( بدون آب):

اسید سیتریک خشک بیشتر نقش نتظیم کننده اسیدی دارد، و به عنوان طعم دهنده و ماده نگهدارنده شناخته می شود. اسید سیتریک خشک معمولا به صورت پورد در بازار موجود است.

اسید سیتریک خشک (بدون آب – Anhydrous) از تبلور آب گرم بوجود می آید. که در ادامه این مقاله توضیحات کامل تری ارائه خواهیم داد.

اسید سیتریک به صورت تجاری با فرآیند تخمیر گلوکز حاصل می شود و به صورت مصنوعی از استون یا گلیسرول حاصل می شود.

این ماده به عنوان یک تقویت کننده طعم ترش، در غذاها و نوشابه ها مورد استفاده قرار می گیرد.

اسید سیتریک به عنوان ماده طعم دهنده و تثبیت کننده و اسید کننده (برای کنترل اسیدیته) در صنعت غذایی، در ترکیبات تمیز کننده فلز به عنوان چربی های فلزات مورد استفاده قرار می گیرد.

اسید سیتریک به کریستالهای بی رنگ نیز معروف است که اغلب حاوی مولکول آب کریستالی، بی بو است. طعم اسیدی قوی دارد و در آب محلول است.

این ماده به عنوان یک جامد کریستالی (بدون آب) و یا به عنوان یک مونوهیدرات (اسید سیتریک آبدار) تولید می شود و هر دو نوع آن در بازار موجود و قابل عرضه می باشد.

اسید سیتریک را می توان با کمترین هزینه به عنوان یک ماده شیمیایی در هر دو شکل در سطوح مختلف خلوص خریداری کرد.

این ماده پایداری مواد فعال را حفظ کرده و به عنوان ماده نگهدارنده مورد استفاده قرار می گیرد.

همچنین از این ماده به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده برای کنترل pH استفاده می شود و با تقویت کلسیم در خون به عنوان ضد انعقاد کننده عمل می کند.

 

چند نکته مهم در رابطه با اسید سیتریک خشک (Anhydrous):

1. اسید سیتریک یک اسید آلی ضعیف محسوب می گردد که در مرکبات موجود است.

2. همچنین به عنوان یک عامل پاک کننده محیطی مفید است و به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند.

3. این یک نگهدارنده طبیعی است و همچنین برای افزودن طعم اسیدی (ترش) به غذاها و نوشابه ها استفاده می شود.

4. در بیوشیمی، به عنوان یک واسطه در چرخه اسید سیتریک مهم است و بنابراین در متابولیسم تقریباً همه موجودات زنده رخ می دهد.

5. اسید سیتریک در انواع میوه ها و سبزیجات وجود دارد، اما بیشتر در لیمو موجود است، جایی که می تواند تا ۸ درصد وزن خشک میوه را شامل شود. رز شیمی پویا وارد کننده اسید سیتریک خشک و آبدار در کشور است.

 

10 کاربرد اسید سیتریک خشک (Anhydrous)

 

1. از این ماده جهت افزایش اسیدیته، افزایش طعم و ماندگاری مواد استفاده می کنند.

2. در تنظیم کردن اسیدیته لوازم آرایشی از جمله: کرم ها، ژل ها و مایعات از اسید سیتریک استفاده می شود جهت کاهش دادن اثر قلیایی.

3. از اسید سیتریک ها در صنعت برای حل مشکل زنگ زدگی فولاد استفاده می شود. این اسید می تواند یک جایگزین مناسبی برای اسید نیتریک در انفعال فولاد ضد زنگ باشد.

4. اسید سیتریک خشک در صنعت داروها و مکمل‌های غذایی جزء اصلی محسوب می گردد و برای کمک به تثبیت شدن و نگهداری مواد فعال به داروها افزوده می گردد همچنین از این ترکیب جهت پوشاندن طعم داروهای جویدنی و مبتنی بر شربت کاربرد دارد.

5. این ترکیبات در بسیاری از نوشابه‌ها، آب‌میوه‌ها، نوشیدنی‌های پودری، آب‌نبات، غذاهای منجمد و در بعضی از محصولات لبنی وجود دارند. در حالت کلی می توان گفت اسید سیتریک آبدار در مایعات کاربرد گسترده ای دارد.

6. از این ترکیب در صنایع آرایشی به عنوان صابون دست، شستشوی بدن، پاک کننده های ناخن، شامپوها و برخی دیگر از محصولات آرایشی یافت می شود.

7. یکی از کاربرد های اسید سیتریک خشک به عنوان نگهدارنده جهت تهیه کنسرو و به عنوان طعم دهنده برای متعادل نمودن مزه ها می باشد.

8. اسید سیتریک باعث لایه برداری پوست میشود و درنتیجه منافذ پوست را باز می کند و باعث پاک شدن سلول های مرده پوست از روی سطح پوست می شود.

این ترکیب به دلیل رشد جدید پوست جدید از هرگونه لکه های پیری، جای جوش و لکه ها جلوگیری و میتواند از بین ببرد.

9. اسیدهای سیتریک یکی از مرسوم ترین افزودنی‌های غذایی در سراسر دنیا به شمار می روند بنابراین می توان گفت این ترکیبات در صنایع غذایی کاربردهای زیاد و به خصوصی دارد.

10. اسید سیتریک خشک را برخی مواقع جهت محافظت در مقابل یک بیماری کمیاب اما بسیار جدی بنام بوتولیسم که شامل باکتری کلستریدیوم بوتولینوم تولیدکننده سم بوده است به میوه‌ها و سبزی‌های کنسرو شده اضافه می‌شود.
این ماده درلحیم کاری به صورت محلول غلیظ در آب یا به صورت خشک بسیار عالی و کاربردی می باشد.

 

اسید سیتریک خشک و آبدار چینی

قیمت اسید سیتریک خشک:

قیمت اسید سیتریک خشک برحسب درصد خلوص، حجم خرید، برند و کارخانه تولید کننده آن در بازار تفاوت دارد.

 

فروش ‌اسید سیتریک خشک:

برای اطلاع از قیمت خرید و فروش اسید سیتریک خشک می توانید با کارشناسان فروش بازرگانی رز شیمی پویا تماس گرفته یا به صورت آنلاین در قسمت محصولات سفارش خود را ثبت کنید.

 

نکات ایمنی در استفاده از اسید سیتریک خشک:

قابل توجه است که تعدادی از افراد که به مرکبات آلرژی مبتلا هستند بعد از خوردن غذا یا نوشیدنی های تهیه شده با مرکبات خام علائم آلرژی را تجربه می کنند.

این ماده در زمانیکه مجاور حرارت باشد می تواند باعث اشتعال شود و در هنگام سوختن می تواند گازهای سمی و محرکی آزاد کند و خطرناک باشد.

استفاده از اسید سیتریک خشک دارای عارضه هایی برای پوست می باشد از جمله حس سوزن‌سوزن شدن، سوزش جزئی و قرمزی موقت می باشد همچنین تماس این ماده با چشم داری اثراتی در محدوده ی تحریک چشم و آسیب های جدی در حد نابینایی میباشد لازم است بدانید در هنگام تماس با چشم به سرعت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه چشم خود را با آب ولرم یا آبنمک بشورید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب جدید

فرم ثبت سفارش

برای ثبت سفارش فرم زیر را پر کنید.