Search
Close this search box.

تری سدیم فسفات

  • فرمول مولکولی : Na۳PO۴
  • خلوص : 94% <
  • سدیم فسفات
ضمانت کیفیت کالا
ضمانت اصالت کالا
ارسال به سراسر کشور
پشتیبانی پاسخگو

تری سدیم فسفات با فرمول شیمیایی (Na3PO۴) یک ترکیب شیمیائی امولسیون کننده، قلیائی قوی با pH معادل ۱۲ است و در آب براحتی قابل حل می‌باشد.

در صنایع غذائی به وفور استفاده می‌شود به طوری که از این ترکیب برای بهبود بافت پنیر و حفظ لزجت شیر و جلوگیری از جدا شدن فاز آبی در شیر منجمد، استفاده می‌شود. نوعی ترکیب از سدیم و فسفر است. این ماده در تولید لاستیک، شوینده‌ها و چاپ عکس کاربرد دارد.

در پودرهای لباس‌شویی (همچنین صنایع تصفیه برق آبی) باعث از بین رفتن سختی آب می‌شود، همچنین به عنوان مواد نگه دارنده نیز گزینه خوبی به حساب می‌آید.

عمده صنایع مصرف‌کننده این ماده شیمیایی شامل کارخانجات تولید مواد شوینده، صنایع تصفیه آب، صنایع غذایی، صنایع سرامیک‌سازی، معدنی، صنایع تولید کاغذ، صنایع پتروشیمی و نیروگاه‌ها می‌باشد.

تری سدیم فسفات چیست و چه کاربردی دارد؟

تری سدیم فسفات که TSP نامیده می شود پودری خشک و بی بو می باشد که درون آب به طور کامل محلول می باشد و محلولی نیمه شفاف قلیایی تشکیل می دهد.

تری سدیم فسفات به عنوان ماده پاک کننده، روان کننده، افزودنی غذایی، لکه بر و … در صنایع مختلف استفاده می شود.

TSP یک ماده پایدار، غیر سمی و غیرقابل اشتعال محسوب می شود ولی در مواقع استفاده از آن باید از ذستکش استفاده کرد.

تری سدیم فسفات یک ماده افزودنی غذایی رایج می باشد که در بسیاری از این ترکیب شیمیایی استفاده گسترده ای در فرمولاسیون صابون ها و مواد شوینده دارد.

محلول تری سدیم فسفات با PH 12 به اندازه کافی قلیایی می باشد که بتواند گریس ها و روغن ها را به طور کامل پاک کند.

در واقع تری سدیم فسفات یک پاک کننده عالی برای تمیزکردن همه چیز از لباس ها تا جاده ها می باشد.

قیمت مناسب و تطبیق پذیری سبب افزایش تولید و مصرف این ماده در صنایع گوناگون می باشد. با این حال نگرانی هایی در مورد آلودگی های زیست محیطی ناشی از ترکیبات حاوی فسفات سبب کم شدن مصرف تری سدیم فسفات شده است ، هرچند جایگزین های آن مواد کاملا تاثیر گذاری نیستند.

هر آنچه باید در مورد تری سدیم فسفات (TSP) بدانیم:

اگرچه این ماده در بسیاری از غذاهای بسته بندی شده مورد علاقه ما موجود می باشد اما تری سدیم فسفات برای بسیاری شناس نیست.

در حالی که مصرف این ماده به مقدار کم بی خطر به شمار می رود ولی در صورت استفاده زیاد می تواند برای کلیه ها مشکل ایجاد کند.

TSP همچنین در محصولات غیر قابل خوردن مثل رنگ و مواد آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد. طبق گفته دانشگاه کالیفرنیا برکلی، مقدار کم تری سدیم فسفات مورد استفاده در غذا جهت مصرف بدن بدون خطر می باشد و از نظر کیفیت غذایی مناسب می باشد.

بعلاوه، سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) آن را به عنوان یک افزودنی به طور کلی به عنوان بی خطر (GRAS) طبقه بندی می کند.

طبق گفته دانشگاه کالیفرنیا برکلی، TSP به عنوان یک افزودنی غذایی برای اهداف مختلفی از جمله افزایش طعم و ممانعت از ایجاد کیک را دارد.

این افزودنی معمولاً در پنیرهای فرآوری شده، غلات و غلات صبحانه وجود دارد.

به ویژه فست فود حاوی مقادیر زیادی تری سدیم فسفات است. فسفات سدیم، مانند تری سدیم فسفات، اغلب به محصولات مرغ، گوشت گاو، گوشت خوک و غذاهای دریایی خام اضافه می شود تا تردی را در قطعات کوچک گوشت ها بهبود ببخشد.

استنشاق یا مصرف TSP می تواند منجر به سرفه، گلودرد، درد شکم یا حتی شوک شود. اگر در آزمایشگاه یا محیط دیگر کار می کنید که شامل کار با ترکیب است حتما از لباس محافظ استفاده کنید.

در حالی که تری سدیم فسفات توسط FDA به عنوان یک ماده افزودنی غذایی GRAS طبقه بندی می شود، برخی از نگرانی ها قابل تأمل است. به طور کلی، طبق گفته دانشگاه کالیفرنیا برکلی، مواد افزودنی غذایی فسفات معدنی (مانند تری سدیم فسفات) به خوبی در بدن جذب می شوند و می توانند منجر به افزایش سطح خون شوند.

در واقع، مطالعه ۲۰۱۶ مجله تغذیه کلیه نشان داد که بدن فقط ۴۰ تا ۶۰ درصد فسفر آلی و بیش از ۹۰ درصد فسفر معدنی را جذب می کند.

طبق بنیاد ملی کلیه، مقادیر بالای فسفر می تواند منجر به استخراج کلسیم از استخوان ها شود که باعث ضعف آنها می شود. افزایش سطح فسفر همچنین می تواند باعث رسوب کلسیم خطرناک در ریه ها، چشم ها و قلب شما شده و منجر به افزایش خطر حمله قلبی و سکته مغزی شود.

برای کسانی که کلیه آنها به طور طبیعی کار می کند به راحتی فسفر اضافی موجود در خون از بین می رود. با این حال، برای بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیه، کلیه ها ممکن است برای تصفیه فسفر از جریان خون کارامد نباشند.

 کاربرد تری سدیم فسفات در صنایع غذایی:

تری سدیم فسفات متعلق به دسته افزودنی های غذایی فسفات دار است و از ترکیب سدیم و فسفات معدنی تهیه می شود. تری سدیم فسفات و سایر مواد افزودنی فسفات سدیم کاربردهای مختلفی در صنایع غذایی دارند و در بسیاری از محصولات آماده تجاری یافت می شوند.

این افزودنی ها برای کاهش اسیدیته و بهبود بافت در غذاهایی مانند کالاهای پخته شده و گوشت استفاده می شوند. آنها همچنین به عنوان ور آورنده خمیر عمل می کنند، به این معنی که باعث افزایش حجم خمیر و حفظ شکل آن می شوند.

اغلب به گوشت و غذاهای دریایی، سوسیس، کنسرو ماهی، نان ها، کیک ها، مافین ها و کلوچه ها اضافه می شود تا به حفظ رطوبت، افزایش ماندگاری و جلوگیری از خراب شدن آنها کمک کند.

علاوه بر این، افزودنی های فسفات سدیم به حفظ سطح pH این مواد غذایی کمک می کنند و مانع بیش از حد اسیدی یا قلیایی شدن خوراکی ها می شوند.

در محصولاتی مانند سیب زمینی پوره شده به افزایش قوام و حجم کمک کرده و از تیره شدن رنگ نوشابه ها جلوگیری می کند و مانع جداشدن روغن و آب در پنیرهای فرآوری شده می شوند.

اگرچه انواع خاصی از تری سدیم فسفات در محصولات پاک کننده و رنگ ها استفاده می شوند اما باید بدانید که اینها با فسفات سدیم گرید مواد غذایی متفاوت هستند.

روش تولید تری سدیم فسفات:

طرز تهیه تری سدیم فسفات به این شکل است که این ترکیب از طریق خنثی سازی اسید فسفریک با استفاده از کربنات سدیم تولید می شود که دی سدیم هیدروژن فسفات تولید می کند. دی سدیم هیدروژن فسفات با هیدروکسید سدیم واکنش داده و تری سدیم فسفات و آب تشکیل می دهد.

Na2CO3 + H3PO4 → Na2HPO4 + CO2 + H2O

Na2HPO4 + NaOH → Na3PO4 + H2O

فواید مکمل سدیم فسفات برای ورزشکاران:

TSP می تواند پارامترهای خاصی از عملکرد ورزشی را بهبود بخشد. اساس این باور این واقعیت است که فسفات برای چرخه کربس و تولید انرژی در متابولیسم هوازی مورد نیاز است. البته فسفات ها از منابع دیگری در دسترس هستند که بسیار ملایم تر از TSP هستند.

در حالی که TSP فی نفسه سمی نیست، به شدت برای مخاط معده تحریک کننده است، مگر اینکه به عنوان بخشی از محلول بافر شده استفاده شود.

قیمت خرید و فروش تری سدیم فسفات:

اگر می پرسید تری سدیم فسفات را از کجا تهیه کنیم باید بگوییم که TSP را می توانید از کارخانه ها و شرکت های تولید و توزیع مواد شیمیایی تهیه کنید.

قیمت خرید فروش این ترکیب بسته به گرید و وزن بسته بندی آن متفاوت است.

تری سدیم فسفات قیمت متغیری در بازار دارد مثلا تری سدیم فسفات ۱۲ آبه با قیمت متفاوتی نسبت به مکمل آن به فروش می رسد.

عوارض و خطرات تری سدیم فسفات برای سلامتی:

تری سدیم فسفات گرید غذایی در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد و توسط آژانس های مهم نظارتی مانند FDA و اتحادیه اروپا ایمن شناخته می شود. اگرچه مصرف مقادیر اندک این ماده برای سلامتی انسان مضر نیست اما از آنجا که بسیاری از افراد به طور روزانه از فست فودها، گوشت های فرآوری شده و خوراکی های بسته بندی شده استفاده می کنند، این نگرانی وجود دارد که مقادیر بالای تری سدیم فسفات به بدن آسیب برساند.

فسفر مینرال مهمی است که به طور طبیعی در غذاهایی مانند شیر، لوبیا، گوشت، ماهی، تخم مرغ، مرغ و آجیل یافت می شود. این نوع فسفر که به عنوان فسفر آلی شناخته شده و برای سلامتی استخوان، ترمیم سلولی، انقباض عضلات، عملکرد اعصاب و دیگر فرآیندهای حیاتی مورد نیاز است و برخلاف فسفر معدنی برای بدن مفید و ضروری است.

اگر شما رژیم غذایی سرشار از غذاهای فرآوری شده مصرف می کنید، احتمالا بیشتر از میزان نیاز بدن فسفر می خورید که برای سلامتی شما مفید نیست. میزان بالای فسفات با بیماری کلیه، التهاب روده، کاهش تراکم استخوان، بیماری های قلبی و حتی مرگ زودرس در ارتباط است.

محدود کردن غذاهای حاوی ایت ماده و سایر مواد افزودنی فسفات دار به ویژه برای افراد مبتلا به بیماری کلیوی، بیماری های قلبی، بیماری التهابی روده و پوکی استخوان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

به حداقل رساندن غذاهای فرآوری شده و تمرکز روی منابع طبیعی فسفر آلی مانند تخم مرغ، ماهی، لوبیا و آجیل می تواند یک راه ساده برای حفظ سلامتی و دریافت فسفر مورد نیاز بدن باشد.

چگونه مصرف مواد افزودنی فسفات دار را محدود کنیم:

دریافت مقدار توصیه شده فسفر از طریق یک رژیم غذایی سالم و متعادل کار دشواری نیست، زیرا فسفر آلی به طور طبیعی در بسیاری از غذاها یافت می شود. با این حال، اگر رژیم غذایی غنی از غذاهای فرآوری شده مصرف می کنید، احتمال اینکه بیش از نیاز بدن فسفر دریافت کنید وجود دارد که برای سلامتی شما مفید نیست.

مصرف فسفر به دلیل افزایش مصرف مواد افزودنی غذایی حاوی فسفر مانند تری سدیم فسفات، با گذشت زمان به طور مداوم افزایش یافته است. در حقیقت، آمریکایی ها طی ۲۰ سال گذشته مصرف فسفر را ۱۰-۱۵ درصد افزایش داده اند.

به طرز حیرت انگیزی، مطالعات نشان می دهد که افزودنی های فسفر از غذاهای فرآوری شده می توانند تا ۵۰٪ از کل مصرف فسفر روزانه هنگام پیروی از یک رژیم غذایی غربی را تأمین کنند.]

برای جلوگیری از مصرف زیاد فسفر به صورت مواد افزودنی غذایی، موارد زیر را محدود کنید:

  • جوش شیرین
  • سوسیس
  • غلات صبحانه قندی
  • مخلوط کیک
  • کنسرو تن
  • نوشیدنی های با طعم میوه
  • کالاهای پخته شده فرآوری شده
  • شام های یخ زده
  • فست فودها
  • کریمرهای غیر لبنی
  • آبهای خوش طعم
  • سس های پنیر
  • غذاهای فرآوری شده علاوه بر اینکه حاوی مقادیر زیادی مواد افزودنی فسفات سدیم هستند، غنی از قند، چربی، کالری و مواد نگهدارنده هستند که برای سلامتی شما مفید نیستند.

تری سدیم فسفات گرید خوراکی:

تری سدیم فسفات گرید خوراکی یک ترکیب معدنی است که عاری از هرگونه ماده مضر و سمی است. در صنایع غذایی به عنوان یک امولسیون کننده و تنظیم کننذه اسیدیته مواد غذایی و یک ماده تشکیل دهنده آب نمک در پنیرهای فرآوری شده و محصولات لبنی به کار برده می شود. این ماده اغلب برای بهبود کیفیت مواد غذایی و در صنایع غذایی استفاده می شود. در داروسازی به عنوان ملین و مکمل غذایی و برای اهداف جایگزینی الکترولیت اغلب استفاده می شود.

تری سدیم فسفات صنعتی:

تری سدیم فسفات صنعتی یک ماده قلیایی است که با خنثی سازی اسید فسفریک با استفاده از هیدروکسید سدیم ،اغلب با کربنات سدیم تولید می شود. این ماده به طور گسترده در فرمولاسیون انوع صابون ها و شوینده ها به کار برده می شود.به عنوان یک ماده در شارهای طراحی شده برای اکسیژن زدایی از فلزات غیرآهنی برای ریخته گری استفاده می شود و می توان از آن در تولید سرامیک برای کاهش نقطه جریان لعاب استفاده کرد. این ماده می تواند باعث تحریک سیستم تنفسی همراه با سرفه های شدید شود.

تری سدیم فسفات sttp:

تری سدیم فسفات یک امولسیفایر و بافر به شدت قلیایی است که به عنوان یک امولسیفایر در پنیرهای فرآوری شده برای بهبود بافت استفاده می شود. این یک ماده پاک کننده، روان کننده و یک افزودنی مواد غذایی و یک لکه بر و چربی زدا است که بطور گسترده در صنایع مختلف به دلیل قابلیت های مختلف به کار برده می شود. به عنوان یک افزودنی همه کاره، بافت غذاها را بهبود می بخشد و در عین حال به عنوان یک عامل خمیر کننده عمل می کند تا به محصولات پخته شده کمک کند تا فرم خود را حفظ کنند. همچنین pH را متعادل می کند و به حفظ رطوبت و افزایش عمر مفید کمک می کند.

تری سدیم فسفات ساندیا:

تری سدیم فسفات ساندیا از سدیم و فسفات معدنی، یکی از رایج ترین افزودنی های غذایی مشتق شده از فسفر است و به عنوان یک ماده به انواع غذاها اضافه می شود. در صنایع غذایی می توان از گرید غذایی آن به عنوان یک عامل امولسیون کننده، مکمل مغذی، بهبود کیفیت مواد نگهدارنده آب در لبنیات، فرآورده های گوشتی، انواع نوشیدنی ها، آب نبات ها استفاده کرد.

تری سدیم فسفات ساندیا یک ماده شیمیایی قوی است که اگر مقدار زیادی از این ماده را قورت دهید، نفس بکشید یا روی پوستتان بریزید، مسمومیت ایجاد می کند.

تری سدیم فسفات تیانجین:

تری سدیم فسفات تیانجین یک ماده دانه ای سفید و بی بو است که در صنایع غذایی تا پاکسازی مواد شیمیایی و تصفیه آب کاربرد دارد. در صنایع غذایی این ماده شیمیایی به عنوان تنظیم کننده اسیدیته در غذاهای فرآوری شده، به ویژه غلات، محصولات پخته شده و نوشابه های گازدار استفاده می شود.

این ماده به عنوان یک محلول قلیایی، به دلیل توانایی آن در تبدیل چربی ها و روغن ها به صابون (صابون سازی) در مواد پاک کننده نیز استفاده می شود و معمولا برای تمیز کردن و براق کردن دیوارها قبل از رنگ آمیزی نیز کاربرد دارد.

محصولات مرتبط

فرم ثبت سفارش

برای ثبت سفارش فرم زیر را پر کنید.